Web Analytics Made Easy - Statcounter

ناصر موسوی لارگانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،درباره نقش تسهیلات بانکی در حمایت از کالای ایرانی گفت: تسهیلات بانکی نقش بسزایی در رونق تولید دارد اما به علت وجود سود بالای وام ها در ایران، این موضوع کمک حال تولید کنندگان داخلی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به کاهش سود تسهیلات بانکی به 18 درصد،افزود:با احتساب 6درصد جریمه دیرکرد  و 5 درصدی که وام گیرندگان موظفند یک چهارم وام خود را در بانک سپرده گذاری کنند ،سود واقعی تسهیلات بانکی به 30 درصد می رسد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: سود بالای بانک ها، مالیات بر ارزش افزوده، مالیات تکلیفی، هزینه های آب، برق ، گاز و سایر هزینه ها مانع رقابت تولیدکنندگان داخلی با تولید کنندگان کشور هایی می شود که سوبسید و وام های 2درصدی به آن ها تعلق می گیرد.

لارگانی تصریح کرد:اگر بانک ها سود تسهیلات خود را کاهش دهند علاوه بر کسب درآمد زمینه  رونق تولید، اشتغال، صادرات و در نتیجه  رشد اقتصادی فراهم می شود.

وی درباره تولید کنندگانی که برای راه اندازی کارخانجات وام دریافت کرده اند، گفت: این افراد وام ها و سرمایه هایشان را برای راه اندازی کارخانجات  به کار گرفتند اما عدم سرمایه در گردش و کمبود بودجه  باعث خدشه دار شدن تولید آنها شده است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید برحمایت از تولیدکنندگان و  شعار سال 97(سال حمایت از کالای ایرانی) اظهار کرد: با توجه به افزایش رکود، تهدید ها و فشارهای اقتصادی در کشور نسبت به گذشته، نباید بر تولیدکنندگان فشار مالیاتی  وارد کنیم.هم چنین دولت و مجلس باید برای تولید کنندگان بسته های حمایتی تعریف کنند تا از این طریق امکان مقابله با فشار های اقتصادی استکبار جهانی  فراهم شود و مسیر رقابت تولید کنندگان داخلی برای فروش و صادرات کالاهای ایرانی هموار کنیم.

لارگانی  تحریم ها را فرصت ارزشمندی برای پیشرفت تولیدات داخلی دانست و بیان کرد: آمریکا به نوعی اعلان جنگ اقتصادی کرده است و هرروز اتاق جنگ در خزانه داری آمریکا تشکیل می دهد تا علیه ایران برنامه ریزی جدیدی تهیه و تدوین شود اما ما می توانیم با وحدت کلمه، دوری از منفعت طلبی و وام هایی با سود کم به تولیدکنندگان داخلی  در برابر تحریم ها ایستادگی کنیم.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس درباره  معوقات تسهیلات تولیدکنندگان گفت:انبار های تولیدکنندگان پر از تولیداتشان است درحالیکه خریدار ندارد اما اگر بانک ها وام هایی با سود کم در اختیار تولیدکنندگان قرار دهند هزینه های تولید و قیمت تمام شده برای مصرف کنندگان کاهش می یابد این امر موجب فروش کالا،پرداخت معوقات و گردش مالی تولیدکنندگان و سودآوری بانک ها می شود.

وی یکی از مشکلات کشور را افزایش سود سپرده ها دانست و افزود: برخی کشور ها در ازای سپرده ای که مردم در بانک می گذارند هزینه دریافت می کنند. بنابراین در کشور ما  نیز نباید سپرده ها در بانک راکد بماند و باید  وارد  چرخه  تولید شود.

لارگانی به کاهش سود سپرده ها اشاره کرد و گفت: مدتی برای کنترل بازار ارز ،اوراق مشارکت با سود 20درصد فروخته شد و افرادی که در بانک سپرده 15 درصدی داشتند آن را پس گرفتند تا  با سود 20درصد اوراق مشارکت بخرند. این تصمیم نیز کمکی به تولیدکنندگان نکرد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تهدید ها و تحریم های گذشته تصریح کرد: ما در سالیان گذشته نه تنها توانستیم در برابر تحریم ها ایستادگی کنیم بلکه در همین شرایط به پیشرفت های زیادی در زمینه  صنعت دفاعی و علم و فناوری دست یافتیم.بطوریکه هم اکنون در جایگاه شانزدهم دنیا قرار گرفته ایم. بنابراین در دور جدید اعمال تحریم های آمریکا با مدیریت می توانیم این فشار ها را پشت سر بگذاریم.

لارگانی در پایان بیان کرد: اگر نقدینگی در دست مردم، وارد  چرخه  تولید شود مشکلات تعداد زیادی از جوانان تحصیل کرده که از بیکاری رنج می برند، حل می شود. هم چنین دولت باید زمینه جذب سرمایه ایرانیان خارج از کشور و زمینه جلب اعتماد آنان را فراهم کند تا پول در دست آنها به اقتصاد کشور تزریق شود.علاوه بر این با جلب اعتماد مردم می توان ارزی که در اختیارشان قرار دارد را سپرده ارزی کنند تا پشتوانه پول ملی ایران باشد و به حل مشکلات کشور کمک کند.

گفت وگو از عطیه السادات سید محسنی

انتهای پیام/

افزایش ارزش پول ملی با راه اندازی سپرده ارزی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کالای ایرانی تولید ملی بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۴۰۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، با این حال اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی، معتقد است چنین محدودیتی تا حدودی منجر به رشد سرمایه‌ گذاری و تولید در صنعت لوازم خانگی شده است.ممنوعیت واردات لوازم خانگی حالا وارد ششمین سال خود شده است. این ممنوعیت که با هدف حمایت از تولید داخلی انجام شد، تاثیر چندان مناسبی در بازار، به‌ویژه رفع نیاز مصرف‌کنندگان نگذاشته است. چراکه بیشتر کارشناسان معتقدند ممنوعیت واردات لوازم خانگی در این مدت تنها باعث شکل‌گیری نوعی انحصار در این صنعت شد.

از جمله اینکه در این سال‌ها ‌تولیدکننده داخلی به تنها بازیگر میدان تبدیل شد و حق انتخاب از مصرف‌کننده ایرانی گرفته شد تا ناگزیر برای رفع نیاز خود ملزم به خرید محصولات داخلی شود.

گرچه به‌تازگی زمزمه‌هایی از آزادسازی واردات به گوش می‌رسد، اما به نظر می‌رسد تنها برخی از محصولات که در داخل کشور تولید نمی‌شوند وارد خواهند شد و امید چندانی به آزادسازی واردات انواع لوازم خانگی وجود ندارد.

با این همه، فعالان بازار این ممنوعیت را به فال نیک گرفته‌اند و می‌گویند این موضوع باعث شده است کیفیت محصولات داخلی افزایش پیدا کند.

افزایش سرمایه‌ گذاری پس از ممنوعیت واردات لوازم خانگی
اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز توضیح داد: ممنوعیت واردات باعث شد تولیدکننده داخلی روی آن دسته از کالاهایی که در داخل کشور تولید نمی‌شوند سرمایه‌ گذاری کند و خط تولید آنها را راه بیندازد. از طرف دیگر استاندارد ضمانت‌نامه‌های محصولات داخلی نیز در پی این موضوع به‌روز شده است.

به اذعان او کیفیت کالاهای ایرانی حالا به حدی رسیده که مردم آن را پذیرفته‌اند و از آنها استفاده می‌کنند. همچنین میزان شکایات و نارضایتی از خدمات در اتحادیه، سازمان‌ها و ارگان‌های زیرمجموعه تقریباً به زیر یک درصد رسیده است.

این فعال صنفی با تاکید بر اینکه اطلاعی از احتمال آزادسازی واردات ندارد توضیح داد: باید برنامه‌ریزی‌هایی انجام شود تا تاجری که هنوز سرمایه‌اش را از کشور خارج نکرده بتواند به صورت هدفمند کالایی را که در داخل کشور تولید نمی‌شود اما به آن احتیاج است یا تولید آن کالا به مقدار انبوه نرسیده و یا مشکلاتی در تولید وجود دارد به صورت قانونی وارد کند. در این حالت دولت می‌تواند عوارض آن کالا را بگیرد و مردم هم می‌توانند از محصولی استفاده کنند که خدمات پس از فروش دارد.

قیمت لوازم خانگی تغییر می‌کند؟
پازوکی در پاسخ به این سوال که آیا قیمت محصولات داخلی افزایش پیدا خواهد کرد یا خیر گفت: وقتی فولاد که تولید داخل بوده افزایش 25 درصدی داشته و دلار برای تولیدکننده از 39 هزار تومان به 42 هزار تومان افزایش پیدا کرده است، به طور حتم تولیدکننده داخلی درصدد افزایش قیمت محصولاتش خواهد بود. حال اینکه با این افزایش موافقت شود یا خیر مشخص نیست.

رئیس اتحادیه لوازم خانگی در ادامه درباره خدمات پس از فروش شرکت‌های داخلی و به‌روزرسانی استانداردهایشان توضیح داد: شرکت‌ها برای دریافت ورق و ارز نیمایی باید میزان فروش‌شان را در سامانه ثبت کنند، در نتیجه سریعاً محصول را برای مشتری نصب می‌کنند. البته از سال 97 که واردات ممنوع شد در کشور کم‌وکاستی‌هایی وجود داشت اما وضعیت رو به بهبود است. از خرداد سال گذشته شرکت‌های داخلی در حال به‌روزرسانی استانداردهایشان هستند و حالا شرکت‌هایی وجود دارند که کالا را پس از یک ماه تعویض می‌کنند و مبلغ را به مشتری بازمی‌گردانند.

بر اساس این گزارش ممنوعیت واردات لوازم خانگی طی سال‌های اخیر در این بازار انحصار ایجاد کرده است؛ با این همه اما موافقان ممنوعیت واردات لوازم خانگی معتقدند به دلیل تعدد تولیدکنندگان، برچسب انحصاری به بازار لوازم خانگی ایران نمی‌چسبد. با این حال شرایط برابری برای رقابت با تولیدکنندگان خارجی در بازار کشور فراهم نیست. از طرفی این ممنوعیت سبب شده لوازم خانگی قاچاق که در بیشتر مواقع کیفیت مطلوبی ندارند و تقلبی هستند، راه خود را به بازار کشور پیدا کنند و این موضوع تا به امروز تنها موجب ضرر مصرف‌کننده شده است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901766

دیگر خبرها

  • اردبیل در شاخص بهره وری نیروی کار پنجم کشور است
  • ارائه تسهیلات کم بهره برای جهش تولیدات شیلاتی در استان بوشهر
  • کشور نیازمند آرایش مدیریتی متناسب با شرایط اقتصادی است
  • نرخ بهره بین بانکی به ۲۳.۵ درصد رسید + جدول
  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • رویکرد مجموعه مدیریتی قم حمایت تولیدکنندگان و تسهیل سرمایه گذاری
  • مانور عجیب روی کاهش نقدینگی
  • مشکل کمبود شیرخشک در نشست سازمان بازرسی بررسی شد
  • مرکز تجاری هند و ایران با حضور معاون اقتصادی وزیر کشور راه اندازی شد
  • خطر تحریم در واردات اتوبوس‌های جدید/ تولیدکنندگان داخلی توان رفع نیاز شهر‌های کشور به اتوبوس را ندارند